BloggFrontpage

Om Fysplanen och Elias

Om Fysplanen och Elias

Hej!

Jag som driver Fysplanen heter Elias Olovsson och har som ambition att så många ungdomar och ungdomslag som möjligt ska få tillgång till kvalitativ fysträning så tidigt som möjligt.

Jag har min egen bakgrund i primärt handboll och tyngdlyftning. Jag växte upp i Linköping där jag spelade handboll för RP i 12år innan jag under gymnasiet var tvungen att sluta med handbollen, och där tog tyngdlyftningen vid. Valet tyngdlyftning kändes självklart då jag alltid gillat att lyfta tungt på fysträningen. Tyngdlyftning blev min huvudidrott och är fortfarande det jag tränar och tävlar i. 2015 började jag studera på Bosön och slutförde nu i våras min tränarutbildning där efter två lärorika år. Nu jobbar jag bland annat som coach och personig tränare på CrossFit Medis på Södermalm och det är även i deras lokaler jag bedriver träningen genom Fysplanen.

Nog om mig, tillbaka till träningen och vad Fysplanen handlar om.

Kvalitativ fysträning är så mycket mer än armhävningar, situps och jägarstolen som många med mig växte upp med. Kvalitativ fysträning tar hänsyn till atletens fysiska förmåga, biologiska ålder och krav från idrotten och livet. Jag vill bidra till att fler ungdomar får tillgång till just kvalitativ fysträning genom att tillhandahålla träningsprogram som stödjer tränaren i sin planering. För de ungdomar som vill utvecklas mer finns jag även som personlig tränare, då tränar vi tillsammans och bygger träningen just efter den atletens behov och styrkor.

Boka gärna ett möte redan idag